
També vam fer kefir i el vam observar amb el microscopi. Feu una ullada a la imatge obtinguda:

Si voleu saber més sobre com es produeixen els iogurts, a continuació teniu un vídeo que us ho explica:

Aprofitant que l’Andreu va portar llet de vaca recent munyida vam observar les diferències entre aquesta llet i la comercial. Fixa’t en les diferències:

Llet UHT comercial
Imatge obtinguda amb l’objectiu de 40X (augments totals 400X)

Llet recent munyida
Imatge obtinguda amb l’objectiu de 40X (augments totals 400X)
Passats 2 dies vam tornar a observar la llet que havia acumulat molt greix a la superfície. Pensàvem que les vesícules de greix s’haurien fusionat i observaríem vesícules més grans, però no va ser així. Fixa’t en la imatge obtinguda:

Si voleu conèixer els processos als que es sotmès la llet un cop extreta de la vaca, feu una ullada al següentvídeo sobre la llet:

Moltes vegades ens és molt difícil saber si una informació sobre un producte és certa o no, donat que moltes vegades hi ha interessos comercials perquè només es mostri la part més positiva. Donat la gran quantitat d’informació que hi ha a Internet una pàgina molt útil per consultar qüestions de salut és la pàgina web del Medline.
La web del Medline està elaborada per metges dels Estats Units i només surt aquella informació que ha estat contrastada científicament. Quan un producte no ha estat contrastat científicament no podem saber si funciona o no, ni els efectes perjudicials que pot tenir.
No hay comentarios:
Publicar un comentario