PROBIÒTICS I LLET

La setmana passada vam fer iogurt i vam observar els microorganismes pel microscopi. Aquí us deixo la imatge obtinguda:
Imatge obtinguda amb l’objectiu de 100X després d’una tinció amb blau de metilé (augments totals 1000X)

També vam fer kefir i el vam observar amb el microscopi. Feu una ullada a la imatge obtinguda:

Imatge obtinguda amb l’objectiu de 100X després d’una tinció amb blau de metilé (augments totals 1000X)



Si voleu saber més sobre com es produeixen els iogurts, a continuació teniu un vídeo que us ho explica:

Edu3.cat



Aprofitant que l’Andreu va portar llet de vaca recent munyida vam observar les diferències entre aquesta llet i la comercial. Fixa’t en les diferències:


Llet UHT comercial
Imatge obtinguda amb l’objectiu de 40X (augments totals 400X)












Llet recent munyida
Imatge obtinguda amb l’objectiu de 40X (augments totals 400X)






Passats 2 dies vam tornar a observar la llet que havia acumulat molt greix a la superfície. Pensàvem que les vesícules de greix s’haurien fusionat i observaríem vesícules més grans, però no va ser així. Fixa’t en la imatge obtinguda:

Imatge obtinguda amb l’objectiu de 40X (augments totals 400X)


Si voleu conèixer els processos als que es sotmès la llet un cop extreta de la vaca, feu una ullada al següentvídeo sobre la llet:

Edu3.cat




Moltes vegades ens és molt difícil saber si una informació sobre un producte és certa o no, donat que moltes vegades hi ha interessos comercials perquè només es mostri la part més positiva. Donat la gran quantitat d’informació que hi ha a Internet una pàgina molt útil per consultar qüestions de salut és la pàgina web del Medline.

La web del Medline està elaborada per metges dels Estats Units i només surt aquella informació que ha estat contrastada científicament. Quan un producte no ha estat contrastat científicament no podem saber si funciona o no, ni els efectes perjudicials que pot tenir.

No hay comentarios: