Eutanàsia

Autora: Judith Torner

A continuació tens la presentació de l’eutanàsia. Per manca de temps no vam poder fer una mica de debat a classe. Torna a fer una ullada als arguments que dóna la Judith i expressa la teva opinió. Recorda fer servir arguments per donar força a la teva opinió i, encara millor, si fas servir alguna refutació.

La data límit per posar un comentari és el dimecres 25 de març.

15 comentarios:

Andrea dijo...

Jo, com la Judith, penso que l'eutanàsia activa hauria de legalitzar-se però al mateix temps s'hauria de ser molt curós alhora de decidir en quins cassos es pot o no aplicar. En el cas de que la persona que la sol·licita estigui patint en excés i tingui una malaltia incurable i que només li generi patiment, veuria raonable que s'apliqués. També en el cas de les malalties degeneratives. Penso que no per força se'n hauria de fer un mal ús, ja que si fos un tractament controlat, la gent no podria sol·licitar-lo amb excuses tant simples com: m'he quedat sense feina, no puc mantenir la meva família i em vull suïcidar. Trobo que l'eutanàsia evitaria el dolor amb què actuen diverses malalties i els seus respectius tractaments i permetria acabar a la mateixa persona voluntàriament amb aquell turment.

ΩΔ_βρύνο_ΔΩ↔© dijo...

La eutanàsia torna a ser un tema polèmic, ja que molta gent creu que matar és pecat, i altres creuen que qui desconecta la persona és un assassí...

Llavors s0ha de tenir molt en compte el que dius ja que parlem d'una vida humana en tots els senits, ja que en alguns casos la persona implicada pot ser molt jove i podria esperar al descobriment d'una nova cura.

Tot i així jo crec que s'hauria d'actualitzar l'actual llei, ja que aquesta, jo penso, que no és del tot representativa per la nostra societat. Potser un referendum seria la millor solució.

Per això la meva opinió és que un referendum serà la solució.

Anónimo dijo...

Jo estic totalment d'acord en l'eutanàsia.
Penso que haruia d'estar legalitzada a tots els països.

El dret de viure dignament sense estar enxufat a una màquina o veure com la teva vida es deteriora poc a poc sense poder fer res per ella, i saber que el teu final serà la mort, patir dolor, veure que t'ho han de fet tot perquè tu no pots i estás "vivin" sense ganes... crec que l'eutanàsia evitaria toto aquest sufriment, això si: tothom a qui se l'hi hagi de practicar l'eutanàsia ha d'estar d'acord que vol el seu final quan més abans millor.

Si jo, algun cop em trobo en una situació com aquest, si us plau vull l'eutanàsia. SI estic en aquesta vida, és per poder viura-la, no per estar postrada en un llit.



ESTEL RIU

Andrea Ll dijo...

Bé jo d ela mateixa manera que la Judith penso que s’ha de legalitzar la eutanàsia però donar l’elecció als pacients amb la malaltia incurable i/o degeneratives greus. Evidentment que cadascú pot triar si vol viure o vol morir, perquè per viure patint més val morir-se dignament. Com bé he dit jo no deixaria que tothom s’apliqués la eutanàsia només en casos extrems, com un dels exemples que ens va posar la Judith a la classe. Jo no podria viure paralitzada tota la vida no em sentiria agust estaria patint sempre, i tampoc amb una malaltia que menjant-se el meu cos.
Per això dic a SI per la eutanàsia, però amb control.

Anónimo dijo...

L'eutanàsia, avui en dia, és un problema molt gran que no sabem resoldre, quan una persona queda en aquest estat la llei no diu res en particular, i jo penso que si la llei entrés en aquest tema seria un problema, no es sabria si en aquest cas la llei entra o no, i tot acabaríen sent assassinats i a la presó per haver matat.
Per això crec que l'estat no ha d'intervenir, que no hi hagi llei respecte això, tu saps, si és el teu fill el que està allà si ell vol viure o decidir morir, per almenys, no patir més. I si després la gent surt al carrer manifestant-se, dient que és un assassi (cas de la noia italiana), a mi, veritablement, em donaria igual, hi han tantes coses pitjor que desconectar a una persona estimada perque visqui en pau, que no tenim que entrar en aquest tipus de discusions, bueno, això crec jo, i potser molt dels meus companys estan en contra, però és le que penso...




Ivan Barrera

Anónimo dijo...

Si, penso que l’eutanàsia activa hauria d’estar legalitzada a tot arreu. Moltes vegades penso en el meu futur, en allò que m’esperà, i sempre que hem plantejo aquesta pregunta penso que si no tinc prou qualitat de vida, si no em puc valdre per mi mateixa, m’agradaria poder decidir el que faig amb la meva vida, amb el meu cos, m’agradaria deixar aquest món amb una visió força sana, sense problemes,sense patiment per mi ni per els meus. Crec que sempre que sigui amb control, i sempre que el malalt vulgui, s’hauria de deixar legalitzar l’eutanàsia, perquè és més trist viure molt i malament que poc i bé.


Maria Nadal

Anónimo dijo...

Jo estic totalment d'acord amb la Judith, crec que l'eutenàsia s'hauria de poder practicar en tots els països ja que estar vivint enxufat a un munt de màquines sense poder viure de la teva vida no és viure la vida feliçment.
Penso que qualsevol persona que no pot disfrutar de la seva vida tindria de tenir dret a poder dir que li practiquin l'eutenàsia ja que tothom té dret a viure la vida com vulgui.
Per tant, si jo em trobés en una situació com aquesta també demanaria que em fecin l'eutenàsia ja que no podria viure feliç sabent que no puc fer res i que em passaria els anys de la meva vida estirada a un llit sense poder fer res.


Laia Castany

Ruth dijo...

Jo, estic d’acord amb tots els meus companys que opinen que l’eutanàsia activa hauria de ser legalitzada.
L’eutanàsia és un tema molt polèmic, ja que tothom pensa de varies maneres, com si és un suïcidi o un assassinat.
Jo crec que cada un té dret ha escollir què fer amb el seu cos. I per això si un pacient ho demana, s’hauria de practicar. Tot i això, no és el cas d’aplicar-ho a tothom que ho demana, sinó a aquelles persones que verdaderament pateixen molt ja que tenen una malaltia incurable o degenerativa.
Per això crec, que si es legalitzés l’eutanàsia molta gent deixaria de patir i moriria en pau.

Anónimo dijo...

Jo personalment estic d'acord amb la Judith que diu que l’eutanàsia activa hauria d'estar legalitzada però controlant-lo, ja que cadascú que decideix de fer-se l'eutanàsia és decisió seva i l'hem de respectar com a qualsevol altres opinions d'altres persones respecta altres coses, però només ho tindrien que fer a pacients que ho decideixin perquè tenen alguna malaltia terminal i incurable, ja que amb l'eutanàsia tenen una mort sense patiments. Jo penso que aquesta decisió només la tindria que fer la persona que s'hi trobi en aquest cas, perquè si ho decideix algun familiar proper igual que pot ser que ho decideix-hi per el bé del pacient, ho pot decidir per venjança, és a dir, que no es duien bastant bé per alguna raó i al estar en aquest moments no s'ho pensarien dues vegades de fer-li l'eutanàsia. Molts de vosaltres pensareu que estic boïga, que es de boigs fer això, que vulguis o no és família teva... però en aquest món tot pot ser.

Judit Blasco

Anónimo dijo...

Per poder donar una opinió coherent i realista m’he posat al paper de les persones que tenen una malaltia terminal. Si jo estigues malalta i amb poques ganes de viure sí que estaria a favor de la legalització de la eutanàsia activa. Simplement pel fet de que m’agradaria descansar en pau i no haver de patir més.
Tard o d’hora arriba el moment en que tots hem de morir i si jo estigues malalta, com ja he dit preferiria morir abans que seguir patint. Si mirem l’exemple de Ramón Sampedro ( hi ha moltíssims casos com el de ell al nostre país) veiem que aquest pobre home no pot gaudir de la vida, feia 25 anys que estava a un llit i mica en mica va perdre la il•lusió per viure. El que necessitava era realment marxar per sempre. Les persones que volen morir d’aquesta manera, penso que és per què realment ho necessiten i no troben cap al•licient per seguir en aquest món. Aquest és un tema que penso que s’ha de tractar amb molta cura.


Lorena Moreno.

Cristina dijo...

Estic d’acord igual que molts dels meus companys i en la Judith especialment, en que la eutanàsia activa deuria estar legalitzada. Una persona que esta patint, i que realment no pot fer res per curar-se, perquè ha seguir en aquestes condicions? Si el que realment vol es morir-se per descansar en pau, jo o trobo molt bé, ja que deixaran de sentir dolor.
La eutanàsia activa la utilitzaria per les persones que realment ho desitgen i ho necessiten de debò, com els que tenen alguna malaltia greu i incurable.
Penso que de cap manera és un assassinat, ja que la persona realment ho vol i o desitja. El fet de treure’s la vida es per una bona causa, deixar de patir, i penso que per aquest sol fet, si ja saps que durant tota la teva vida hauràs de sofrir, utilitzar-la no es res tan greu com per proclamar-ho assassinat.
En conclusió, opino que deuria estar legalitzada per poder ajudar a les persones que vertaderament ho necessiten.

Víctor dijo...

Primerament dir que jo estic d’acord amb tots els meus companys que veuen amb bons ulls la utilització de la eutanàsia.
Des del meu punt de vista, l’eutanàsia hauria de ser una cosa legal, però marcada amb unes clares regles d’utilització i vigilada molt de prop pel govern.
Amb unes clares regles d’utilització hem refereixo a que hauria d’existir una llista de casos en que es pogués utilitzar l’eutanàsia i en els altres que no. Jo crec que l’eutanàsia s’hauria de permetre només en els casos d’un malalt terminal que estigués decidit a morir, però mai a cap altre persona que volgués morir només perquè està cansat d’aquesta vida.
Per acabar diré que espero que en un futur tothom que estigui en una malaltia terminal i decidit a morir ho pugui fer dignament i no tenir que utilitzar uns altres mètodes o recórrer a una altre persona.

Anónimo dijo...

Jo, voldria dir que ja estic d'acord amb la legalització que hi ha ara, potser en un fuutr quan la mentalitat de la nostre societat fos mes oberta i no tan tancada i més comprensiva i més responsable, després podríesm modificar la llei per tal que moltes persones que en aquests moments no estan disfrutant plenament de la seva vida, però de moment penso que la llei esta bé, per que la quastió no es legalitzar-ho sinó on traçar la línia entre la vida i la mort, on traçar la línia entre qui deixes viure i qui deixes morir
ANDREU

Anónimo dijo...

Jo crec que l’eutanàsia activa hauria de ser legalitzada, però sempre anant amb prudència amb els casos en els que es pot aplicar. Per exemple, quan va posar el vídeo de "Mar Adentro": jo crec que tots vàrem poder veure ben clar que la vida de una persona no es limita a menjar, dormir i respirar sinó que viure és més que això. Viure és sentir-se viu, alegre, àgil, útil...i hi ha certes malalties que això no t'ho permeten. I per tant, no veig cap incorrecció en utilitzar l’eutanàsia en malalties molt greus amb pacients amb vida però pràcticament morts. A més com diu la Judith, no es pot considerar un suïcidi, sinó una mort avançada.

Anónimo dijo...

Era la Cèlia Zamora Rey