La testosterona i els seus efectes

Fa uns dies va sortir publicat a La Vanguardia un article sobre el nivell de testosterona prenatal i els beneficis que els bróquers obtenen a la Borsa. Aquesta relació s’estableix a partir de l’estudi del coeficient de la mida del dit índex i anular.

A més existeixen altres estudis que han intentat establir una relació entre aquest coeficient i altres característiques lligades a l’efecte de la testosterona:



Anem a fer un experiment seguint el mètode científic. Haureu de treballar en parelles per tal de discutir tot el procés i treure millors conclusions.

Primer haureu de plantejar una hipòtesi resultat de les observacions que heu tret tant de l’article com del vídeo. Per això cal que consulteu a la vikipèdia quins són els efectes de la testosterona en aquells paràmetres que podem observar en un home. Us dono una pista:

- Mida de la laringe (nou)
- To de la veu
- Pel a les extremitats i barba
- Comportament
- Desenvolupament físic i muscular

Un cop heu decidit la hipòtesi, haureu de prendre mesures per tal de calcular el coeficient de la mida del dit índex i anular a diferents homes (5-6 aproximadament) que seran anònims, i en els quals haureu d’observar a més alguna característica en funció de la vostra hipòtesi.

Després seguiu totes les passes del mètode científic fins a treure conclusions. Llavors afegiu un comentari al blog amb les conclusions i lliureu a la professora un informe de tot l’estudi realitzat.

11 comentarios:

Cristina dijo...
Este comentario ha sido eliminado por el autor.
Cristina dijo...

En conclusió, penso de que les persones que tenen el dit anular de la mà dreta més llarg que l’índex de la mateixa mà tenen més testosterona i per tant tindran més bona condició física, tindran la musculatura més desenvolupada, la pubertat l’hauran tingut precoçment, canvis d’humor agressius... Tot això, apart de saber-ho mentre elaborava l’informe i buscava la informació a la wikipedia, quan he mesurat els dits a les cinc persones, he preguntat sobre lo esmentat abans per tal re refusar la meva opinió, i com naturalment esperava, era correcte.
El fet d’haver elaborat aquest informe m’ha permès saber i averiguar coses que abans no s’havia, per exemple, quan mirava el vídeo i veia que l’home, sense saber res dels corredors, només calculant la testosterona de cada un d’ells ja podia saber qui era el guanyador, m’ha permés pensar que si molt dels atletes o esportistes d’avui en dia no tenen la suficient tostesterona, ells mateixos se la injecten i això es dolent perquè pot causar canvis negatius en el nostre organisme, això són coses que es saben, però el que no s’havia era que uns tinguessin més testosterona que d’altres i això es el que permet que els que no en tenen suficient se la injectin.

Cristina Pacheco

Estel dijo...

Després se mirar el vídeo i llegir l’article del diari, vaig agafar més informació a la viquipèdia i, efectivament, la testosterona té molta importància en les característiques generals dels homes, doncs és una de les seves hormones principals. Aquestes hormones són les que fan desenvolupar els músculs, el creixement, la distribució de pèl pel cos, el to de veu,… però no tan sols influeix de forma física sinó que també té molt a veure amb el caràcter de cada persona: una persona amb força testosterona té reaccions més ràpides ui més agressives es més propensa a córrer riscos.

Valeska C dijo...

Després de llegir la noticia del diari, de veure el vídeo i de fer el treball proposat al blog, els efectes de la testosterona en els homes a nivell físic és indiscutible, com ja han dit les meves companyes. A l’hora de fer la tasca plantejada per la professora m’he fixat principalment en el creixement de la barba, i els resultats que he obtingut m’han confirmat la relació tan estreta que hi ha entre la mida dels dits índex i anul•lar, el grau de testosterona prenatal al qual ha estat exposat l’home i la rapidesa amb que creix la seva barba. Penso que es molt curiós que un tret que sembla tan insignificant com tenir un dit una mica més llarg que un altre pugui donar tanta informació i permetre treure conclusions que al final acaben sent totalment vertaderes. Crec que treballar sobre aquest tipus de coses és molt més interessant i divertit.

Anónimo dijo...

A través del càlcul de la longitud del dit anular respecte la del índex, he pogut explorar el nivell de testosterona d'una persona. Com he predit abans a la hipòtesis, com més diferència hi ha del dit anular respecte l'índex, el nivell de testosterona és més elevat.

Mitjançant les proves que he fet ho he pogut comprovar. També he contat amb la visio d'algunes característiques de cada persona per a relacionar-ho amb el seu nivell de testosterona: abundància o no de pél, to de veu i mida de la gola.

Cal dir, que la gran activitat de testosterona pot ser tan perjudicial com tenir-ne poca.

Andrea Ll dijo...

Bé en conclusió, com les meves amigues em arribat a un punt en comú, els homes que tenen el dit anular més llarg que l’índex han estat sotmesos a molta més testosterona aleshores el pèl púbic, la musculatura,la activació del lívid sexual, tindrà també més potència física.. etc en canvi si el dit índex és més gran que l’anular tenen més estrògens. El treball també ha comportat buscar dades i comprovar tot el que estem duen a terme , trobar 5 homes i analitzar-los. Tot en conjunt és molt complex acabes concertant a quanta testosterona ha estat sotmesa una certa persona i els efectes que té això després.
Al treball escrit es pot observar a totes les conclusions que he pogut arribar.

Anónimo dijo...

Comentari de Montse Valverde i Maria Nadal:
Desprès de veure el clip de vídeo, l'article de la Vanguardia i altres informacions com la de Viquipèdia, hem arribat a la conclusió de que la testosterona es una de les hormones més importants per part de l'home ja que a partir d'aquesta cada home s'ha desenvolupat d'una manera diferent, ja sigui física o psicològicament. Per exemple, quan parlem del to de la veu, la barba, el caràcter, el comportament... Tot plegat, la recerca en qüestió a estat molt interessant i fascinador saber que a partir de la llargada dels dits índex i anul·lar, un home pot ser diferent a un altre.

Andrea dijo...

Mentre realitzava aquest treball he anat llegint coses que m'han semblat curioses i alhora interessants i n'he fet un petit recull.
Com ja sabem, després d'haver vist el vídeo, els homes tenen fins a deu vegades més quantitat de testosterona i he trobat que en l'home adult, el testícle produeix entre 2,5 i 11 mg de testosterona al dia i encanvi la dona produeix aproximadament 0,25 mg en els ovaris i les suprarrenals. Un altre aspecte que m'ha cridat l'atenció ha sigut les diferents malalties, dolències o problemes de salut que estan relacionats amb els nivells de testosterona i els diferents usos terapèutics que s'en pot fer. L'osteoporosis, l'anemia o en casos de desnutrició crònica o perdua de proteínes, poden ser tractades clinicament amb testosterona. Alguns atletes que utilitzen amb freqüència els andrògens per a millorar el seu rendiment físic, s'exposen a un risc notable, ja que els efectes que poden produïr són importants, com l'esterilitat o la disminució del líbid.
Després de realitzar aquest treball, veig clarament la relació que hi ha entre la testosterona i diferents aspectes físics o bé de comportament dels homes. Per tant, estic d'acord amb l'opinió de les meves companyes.
M'ha semblat un treball laboriós de fer però alhora interessant, ja que he descobert coses que mai m'havia plantejat i que m'ha agradat descobir.

Andrea Soto

Anónimo dijo...

Comentari de Laia Castany:
Després d'haver fet el treball, haver mirat el clip de vídeo, llegit l'article de La Vanguardia i haver llegit informació de la viquipèdia puc aribar a la conclusió que la testosterona és una hormona molt important per als homes, que gràcies a elles tenen unes característiques definides, com per exemple la mida de la gola, el pèl a la pell, el to de veu, etc. Les dones també tenen una mica de testosterona però amb una quantitat molt inferior. Es pot saber si un home ha estat sotmès a una quantitat gran de testosterona o no medint el dit anular i l'índex de la seva mà dreta. Normalment en els homes el dit anular és més gran que l'índex i això indica que tenen bastanta testosterona. En canvi, en les dones és al revés. Aquest treball m'ha semblat molt interessant de fer i crec que ha sigut bastant entretingut i interessant.

Víctor dijo...

Comentari de Víctor i Judit B:

Nosaltres desprès de les nostres observacions i els nostres experiments, varem poder arribar a la conclusió que el nivell de testosterona el podem esbrinar mitjançant les mides dels dits, específicament el de l'índex i l'anular.

Volíem esbrinar si el nivell de testosterona en un adolescent, es reflectia en la seva condició física. Desprès de dur a terme els corresponents experiments, varem poder confirmar la nostra tesi.

Anónimo dijo...

LORENA MORENO:
Per començar m’agradaria dir que aquest treball ha estat interessant de realitzar ja que ha estat bastant entretingut haver de cercar informació sobre la testosterona ja que sobre aquesta hormona tenia pocs coneixements.
Desprès de fer tot el mètode científic amb una hipòtesi, un període de experimentació, la extracció d’una teoria he arribat a les següents conclusions:
Aquesta hormona es molt important ja que es esencial per el desenvolupament dels musculs de l'home i tambè per altres motius com pot ser el to de la veu. Penso que si un home no te gaire testosterona no es dolent igual que si un home te massa quantitat de testosterona tampoc serà dolent.